Hoe 2020 recruitment gaat veranderen

Geschreven door Martijn Sitsen

“Het is vandaag 26 mei 2020. Ik kijk, al thuiswerkend, terug op de afgelopen weken. In een moordend tempo is alles wat voorheen normaal en gebruikelijk was veranderd. We werken thuis, hebben virtueel contact met elkaar, schudden geen handen meer en blijven op 1,5 meter afstand. Ondertussen vliegen de maatregelen om ons veilig te houden ons om de oren. Dat hadden we aan het begin van dit jaar in onze stoutste dromen niet kunnen bedenken. Mijn verwachting is dat we blijvend anders gaan werken. Ik heb niet alles wijsheid in pacht, maar ik voorzie een aantal veranderingen.

We gaan blijvend meer en vaker thuiswerken. De manier waarop we nu thuiswerken is geboren vanuit noodzaak, maar inmiddels meer en meer ingeburgerd. Ik lees dat de overheid er over denkt om werknemers het recht te geven om thuis te werken, en een deels betaald ouderschapsverlof in te voeren. Met de huidige digitale middelen is thuiswerken goed te doen en kun je sneller handelen. Virtueel solliciteren, vergaderen, brainstormen – er worden inmiddels zelfs online events georganiseerd.

Wat ook zal veranderen in ons vakgebied is ons gebruik van online assessments. Er zal meer en meer gekeken gaan worden naar skills: vanuit het idee dat het kantoor meer een ontmoetingsplek gaat worden, wordt er ook anders gekeken naar hoe belangrijk je bedrijfscultuur is. Get the job done zal een credo gaan worden, je ziet je collega’s namelijk steeds minder op kantoor – dus wat maakt het uit als je misschien niet helemaal past qua cultural fit?

Ook zal het feit dat werk in een aantal sectoren ineens helemaal stilstaat (recreatie, horeca, uitzend, toerisme) werkloosheid met zich meenemen. In andere sectoren ontstaat juist een grotere vraag: supermarkt, logistiek (bezorgers) en met name de zorg. Dat zal impact hebben op de arbeidsmarkt en om aan de vraag te kunnen voldoen zal er misschien minder kritisch gekeken gaan worden naar hoe goed een kandidaat op de functie past. De voortdurende mismatch tussen aanbod en vraag op de arbeidsmarkt zal er anders uit gaan zien.

Hoe de toekomst eruit gaat zien kan niemand ons vertellen, en op dit moment is het al helemaal een groot vraagteken. Ik denk dat er niet zomaar ineens een enorm overschot aan kandidaten zal zijn: voor deze crisis hadden we een all-time low werkloosheidspercentage, en dus zou het nog wel eens heel erg druk kunnen gaan worden in het derde of vierde kwartaal van 2020.

Hierbij belicht ik slechts een paar punten die mij opvallen – er zullen zeker meer zaken zijn die blijvend of tijdelijk veranderen. Laat op LinkedIn vooral je reactie achter en laat ons weten hoe jij denkt dat 2020 recruitment gaat veranderen!”

Heb je een hulpvraag op het gebied van recruitment? Dan denken we graag met je mee. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen doen, neem dan contact op:

– Marnix Wesselink, Business Consultant: 06 23 91 77 80
– Sander van der Valk, Commercieel Directeur: 06 10 77 09 81

Benieuwd naar onze diensten? Meer informatie vind je hier.