IT-recruitment: nieuwe manieren van sourcen

Onze collega Dennis is een paar weken geleden gestart als interim recruitment professional bij een detacheerder binnen de IT. “Om te kunnen voldoen aan de vraag van klanten is het belangrijk dat hier iedere maand 10-12 nieuwe collega’s starten. De organisatie heeft twee eigen recruiters in huis, maar een vaste collega ging met zwangerschapsverlof en het was niet meer haalbaar om dit alleen te doen, dus ondersteun ik op dit moment vooral met sourcing”.

“Voor mensen met minder ervaring hebben we een trainingstraject waarmee ze intern certificaten kunnen halen, maar we zoeken ook zij-instromers en meer specialistische functies. Ik ben vooral bezig met het sourcen van Servicedeskmedewerkers en een Bid Consultant. IT-profielen zijn sowieso schaars in de huidige arbeidsmarkt, maar Bid Consultants moeten ook nog eens commercieel zijn om aanbestedingen te kunnen schrijven”.

“Ik bracht een stuk ervaring mee op het gebied van searchen en heb de andere recruiter meerdere manieren van searchen laten zien. Naast het searchen op LinkedIn heb ik laten zien hoe je via Google breed kan searchen. Als je in deze markt IT-professionals wilt aantrekken zul je breder moeten zoeken dan puur en alleen via LinkedIn”.

“Zo hebben we veel geschikte kandidaten gevonden. Inmiddels zijn er drie Servicedeskmedewerkers aangenomen (zij mogen starten zodra Corona het weer toelaat), volgende week staan er nog twee gesprekken gepland en ik durf wel te zegen dat die ook worden aangenomen. Nu gaan we ons focussen op het benaderen van Bid Consultants. Ook gaan we volgende week brainstormen over hoe we sneller en beter aan zij-instromers komen, omdat er daar nu weinig van binnenkomen”.

Wil je hier meer over weten of heb je andere een hulpvraag op het gebied van recruitment? YOBZ denkt graag met je mee. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen doen, neem dan contact op één van onze collega’s:

  • Marnix Wesselink, Business Consultant, op 06 23 91 77 80
  • Sander van der Valk, Commercieel Directeur, op 06 10 77 09 81

Benieuwd naar onze diensten? Meer informatie vind je hier.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen recruitment? Onze recruitment professionals delen hun kennis graag met je!