Recruitment marketing: Trigger je toekomstige collega op emotie

Voor Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) bedenkt onze Recruitment Marketeer Roelant doelgroep campagnes om nieuw personeel voor gevangenissen te werven.

“We krijgen gemiddeld meer dan 3000 (reclame)boodschappen per dag op ons afgevuurd. Als je de aandacht van je toekomstige collega wil trekken is het essentieel om goed te bedenken wat je boodschap gaat zijn. We hebben te maken met mensen” zegt Roelant. Volgens hem moet je daarom inspelen op emotie en de vacature niet te veel onder de aandacht willen brengen.

Stap één is om je goed in te leven in de mensen die je zoekt. Roelant doet dit door vooraf een candidate persona op te stellen. Hij gaat o.a. met ambassadeurs in gesprek en stelt vragen als “wat maakt jou trots om hier te werken?”, “wat zijn jouw drijfveren?”, “wat motiveert jou om naar werk te komen?” en “op welke kanalen ben jij actief?”. Daarnaast gebruikt hij Jobdigger om kwantitatieve gegevens over de doelgroep op te halen.

Als je je doelgroep en de kernboodschappen scherp hebt, is het tijd om bedenken op welke manier je wilt gaan communiceren. Bij DJI heeft Roelant gebruikgemaakt van foto’s en video. Samen met een creatief bureau zijn de échte verhalen van eigen werknemers vastgelegd: foto’s en video’s over de persoon en hun werk. Op deze manier creëer je een authentiek verhaal.

Mooi, je hebt toffe content gemaakt. Maar op welke kanalen is jouw doelgroep actief? Ook die vraag zal je moeten beantwoorden vanuit je candidate persona voordat je begint met campagnevoeren. Roelant gelooft dat krachtige content en de juiste kanaalkeuze essentieel zijn om een effectieve recruitment marketing campagne neer te zetten.

Roelant heeft meerdere succesvolle campagnes gedraaid voor DJI. Hieronder kun je een wervingsfilm vinden die voor DJI is gecreëerd om een aantal doelgroepen te werven.

Ben jij benieuwd hoe je recruitment marketing effectief in kunt zetten om nieuw personeel aan te trekken? YOBZ helpt je graag! Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen doen, neem dan contact op:

– Marnix Wesselink, Business Consultant: 06 23 91 77 80
– Sander van der Valk, Commercieel Directeur: 06 10 77 09 81

Benieuwd naar onze diensten? Meer informatie vind je hier.