Werven in de Techniek: Referral

Met een referral programma zet je jouw huidige personeel in als ambassadeur van je bedrijf om potentiële kandidaten te kunnen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe medewerker die net van school komt en weet dat klasgenoten een zelfde soort functie zoeken: hij of zij kan hen aandragen via het referral programma. Andere medewerkers werken op projecten samen met concullega’s. En weer anderen hebben nog contact met oud-collega’s. Wat is er als kandidaat nou betere reclame voor een bedrijf dan de positieve verhalen van mensen die je kent en die er op dat moment werken? Tevreden medewerkers zijn dus de ambassadeurs van jouw organisatie!

Wat zijn de voordelen van een referral programma?

Het is direct te implementeren, het is laagdrempelig, het vraagt om een kleine investering en je doelgroep is gemakkelijk te bereiken. Uit onderzoek blijkt dat je uit een effectief referral programma maar liefst veertig procent van je hires kunt halen! Kortom: lage kosten, hoge impact.

Hoe zorg je voor een succesvol referral programma? 

Zorg dat je referral programma simpel, consistent en continu is. Het is belangrijk dat je onderzoekt wat medewerkers zou motiveren om een nieuwe (potentiële) medewerker aan te dragen. Zorg er ook voor dat zij de toegevoegde waarde ervan inzien, zoals het afnemen van de werkdruk of een mooie bonus. En als een medewerker een kandidaat gevonden heeft, moet hij of zij het recruitment team natuurlijk wel weten te vinden. Maak dit duidelijk tijdens de onboarding en herinner je collega’s regelmatig aan het referral programma. Probeer je medewerkers te stimuleren om reviews te schijven, LinkedIn posts te delen (of zelf te maken) en actief te zijn op verschillende social media kanalen: iedereen mag weten waarom het zo leuk is om bij jouw bedrijf te werken!

Best practice

Een van onze Recruitment Professionals heeft tijdens zijn opdracht bij een spoorbeheerder een simpel referral campagne opgezet. Op die manier heeft hij de instroom van nieuwe medewerkers via het huidige personeel van 7% naar 30% weten te brengen!

Wil je hier meer over weten, of heb je andere een hulpvraag op het gebied van recruitment? Wij denken graag met je mee. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen doen, neem dan contact op:

– Marnix Wesselink, Business Consultant: 06 23 91 77 80
– Sander van der Valk, Commercieel Directeur: 06 10 77 09 81

Benieuwd naar onze diensten? Meer informatie vind je hier.