Jouw recruitment kwartiermaker binnen de

Overheid

Recruitment en personeelsmanagement bij de overheid staat onder druk: er is snelle vergrijzing, het imago van overheden als werkgever is niet altijd rooskleurig en er is veel externe inhuur. Op deze pagina lees je onder meer over strategische personeelsplanning en hoe onze interim recruiters en recruitment marketeers overheden helpen met hun HR- en recruitmentuitdagingen. Natuurlijk helpen we je graag!

Ellen Cornegoor Fotografie - YOBZ

Ansfrie de Jong


Talent sourcing

Actief in contact met
potentiële kandidaten


Full cycle recruitment

Van het eerste contact
t/m het aanbod


Recruitmentstrategie

Bepaal de meest
effectieve aanpak


Recruitmentmarketing

De juiste middelen
om je doelgroep te bereiken

Onze trots

Case: Dienst Justitiële Inrichtingen

We krijgen gemiddeld meer dan 3000 (reclame)boodschappen per dag op ons afgevuurd. Als je de aandacht van je toekomstige collega wil trekken is het essentieel om goed te bedenken wat je boodschap gaat zijn.

Roelant heeft meerdere succesvolle campagnes gedraaid voor DJI. "We hebben te maken met mensen" zegt onze Interim Recruitment Marketeer Roelant. Volgens hem moet je daarom inspelen op emotie en de vacature niet te veel onder de aandacht willen brengen. Benieuwd hoe?

Testimonial

Roelant heeft zich in een korte tijd onmisbaar weten te maken bij DJI. Zijn kennis en expertise op het gebied van Recruitment Marketing en Analytics hebben tot een aantal concrete en tastbare vernieuwingen geleid in de wervingsaanpak van DJI. Roelant is erg oplossingsgericht en is continu op zoek naar kansen en mogelijkheden om een optimale 'candidate journey' te realiseren. Roelant, ontzettend bedankt voor je waardevolle bijdrage aan onze gezamenlijke opdracht bij DJI. Je bent een topper! 

Annoushka Presentacion, wervingsstrateeg a.i.

WIJ ZIJN YOBZ

Breed inzetbaar

Wij nemen verantwoordelijkheid voor wat we doen, van de start van een opdracht tot de laatste minuut. Dat betekent dat we een interim recruiter plaatsen, maar ook blijven ondersteunen met de kennis van alle YOBZ-collega’s. Dat wij niet één recruitmentmarketing dienst leveren, maar recruitmentmarketing als geheel aanpakken. En dat we met het recruitmentbudget van onze opdrachtgevers omgaan alsof het onze eigen portemonnee is. Wij voeren niet overal hetzelfde kunstje uit, maar gaan voor maatwerk.

Kwartiermaken begint bij elkaar leren kennen. Ik nodig u dan ook graag uit voor een gesprek.

marnix vierkant

Marnix Wesselink

Onze opdrachtgevers binnen de Overheid

DJI
GGDGHOR-logo
CBS
CBR
Belastingdienst