Retail

Recruitment in de retail. Waar zullen we beginnen? De mismatches, de hoge uitstroom, of al die no-shows voor gesprekken? Dat je grote volumes moet recruiten maar de hiring managers het teveel op z’n beloop laten? Je bent niet alleen: dit is schering en inslag in retail. Daarom hebben we deze pagina voor je gemaakt, waarop je inspiratie en cases vindt van onze ervaren interim recruitment professionals. En we helpen je natuurlijk graag verder!

Whitepaper: Retail recruitment
Hoe zorg je dat winkelpersoneel bij jou komt en blijft werken? Wij geven je graag een aantal tips & tricks voor het recruiten van nieuw winkelpersoneel, bijbanen en parttimers!


Talent sourcing

Actief in contact met
potentiële kandidaten


Full cycle recruitment

Van het eerste contact
t/m het aanbod


Recruitmentstrategie

Bepaal de meest
effectieve aanpak


Recruitmentmarketing

De juiste middelen
om je doelgroep te bereiken

Onze trots

“Ik was voornamelijk verantwoordelijk voor de werving en selectie voor AH to go op alle stations in Nederland”.

“Vanwege de grote namen van NS en AH to go was het aantal sollicitanten over het algemeen ruim voldoende, maar het vinden van de juiste profielen was niet altijd gemakkelijk.

 “Benieuwd naar de oplossing?”

NS Retail

Testimonial

Wij werken binnen een zeer dynamische werkomgeving, kenmerkend voor volume recruitment/Retail. Snel overzicht kunnen krijgen, goed kunnen prioriteren, duidelijke en heldere communicatie richting klant, input leveren voor complexere recruitment vraagstukken en gewoon keihard kunnen knallen om het hoge aantal plaatsingen te kunnen realiseren, zijn daarbij nodig. YOBZ heeft ons dit allemaal kunnen leveren. 

Remon Melsert – Teammanager NS Retail Recruitment
SPP Nederland

Testimonial

Bij SSP NL waren wij op zoek naar een ervaren Corporate Recruiter die gelijk aan de slag kon en volledig zelfsturend was. Wij waren dan ook ontzettend blij met de hulp van YOBZ. Binnen een week was alles geregeld en kon er een Interimmer starten. Een half woord was voldoende en binnen afzienbare tijd was 1200 uren aan vacatures terug gedrongen naar een kleine 150 uur. Dit door de juiste tools in te zetten, o.a. door juiste arbeidsmarktcommunicatie en alles zonder ATS! Kortom een fantastisch resultaat! 

Mirjam van Hall - HR Manager NL
Retail

WIJ ZIJN YOBZ

Breed inzetbaar

Wij nemen verantwoordelijkheid voor wat we doen, van de start van een opdracht tot de laatste minuut. Dat betekent dat we een interim recruiter plaatsen, maar ook blijven ondersteunen met de kennis van alle YOBZ-collega’s. Dat wij niet één recruitmentmarketing dienst leveren, maar recruitmentmarketing als geheel aanpakken. En dat we met het recruitmentbudget van onze opdrachtgevers omgaan alsof het onze eigen portemonnee is. Wij voeren niet overal hetzelfde kunstje uit, maar gaan voor maatwerk.

Onder het genot van een kop koffie jouw uitdaging bespreken? Wij staan voor je klaar!

Ellen Cornegoor Fotografie - YOBZ

Ansfrie de Jong

Onze Retail opdrachtgevers

Specsavers
Jumbo
Coolblue
NS Retail
Brandwise
Amac
Wibra
SPP Nederland