Home » Vacature Corporate Recruiter Hospitality – Amsterdam

Vacature Corporate Recruiter Hospitality – Amsterdam

Introductie

Voor een internationale 4-sterren hotelketen in Amsterdam zijn wij op zoek naar enthousiaste, passievolle nieuwe collega! Zij bieden diversiteit, afwisselend werk in een dynamische omgeving rondom Schiphol. Wil jij werken in een jong & gedreven team met veel doorgroeimogelijkheden?

Organisatie

Het internationale 4-sterrenhotel is een uniek zakenhotel met meer dan 400 luxe kamers. Het hotel ligt nabij Schiphol Airport en staat bekend om haar uitgebreide en moderne vergaderfaciliteiten en de persoonlijke service van de medewerkers. Je werkt nauw samen met de afdelingshoofden binnen het hotel en met het HR-team.

Functie

Voor het Human Resources team zoeken wij een communicatieve en mensgerichte Recruiter die weet wat hospitality betekent en graag de uitdaging aangaat om de juiste mensen te kunnen vinden voor het hotel! Binnen deze allround functie kom je in aanraking met alle facetten van het recruitmentproces.

Als Recruiter ben jij verantwoordelijk voor het werven en selecteren van de juiste kandidaten en het enthousiasmeren van potentiële collega’s. Je voert dagelijks selectiegesprekken, schrijft pakkende vacatureteksten, je bent actief op zoek naar (nieuwe) wervingskanalen en je bent ook het centrale aanspreekpunt voor vacatures binnen de organisatie. Je weet hoe je met social media de juiste kandidaten kunt vinden en aantrekken en bent niet bang om te hunten. Naast de openstaande vacatures houdt je je ook bezig met het onderhouden van contacten met scholen, bezoeken van stagemarkten en het geven van presentaties, zodat de hotelketen gepositioneerd wordt als een aantrekkelijke werkgever. Je werkt daarnaast nauw samen met de afdelingshoofden binnen het hotel en werk je met het HR-team aan het opbouwen van een sterk employer brand, waarbij recruitment trends en de candidate experience centraal staan.

Daarnaast bestaan je werkzaamheden onder meer uit:

• Het adviseren van onze afdelingshoofden met betrekking tot werving & selectie;

• Actief benaderen van passieve en actieve kandidaten via direct search en cv databases;

• Je legt verantwoordelijkheid af aan de Human Resources Manager en ondersteunt deze op alle gebieden met betrekking tot Recruitment;

• Het schrijven en optimaliseren van competentieprofielen en vacatureteksten;

• Je houdt je bezig met online en offline wervingsacties;

• Social media up-to-date houden;

• Je bent goed van op de hoogte van wat er speelt op de arbeidsmarkt en je weet waar de potentiële kandidaten zich begeven.

Functie eisen

Wat neem je mee?

• Bij voorkeur HBO-opleiding in een relevante richting;

• Minimaal 2 jaar relevante ervaring als recruiter / intercedent, bij voorkeur in de hospitality branche;

• Minimaal 2 jaar ervaring met Online Recruitment;

• Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;

• Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift (de Duitse taal is een pré);

• Goede kennis van Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook).


Aanbod

De hotelketen biedt afwisselend werk binnen een jong & gedreven team, diversiteit, doorgroeimogelijkheden en een dynamische werkomgeving. Ook een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden horen bij de functie.

Inlichtingen

Wil jij graag meewerken aan het succes van het hotel? Reageer dan nu! Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met Sander van der Valk via 06 10 77 09 81 of sandervandervalk@yobz.nl.

Vacature referentienummer: 257

Solliciteren

Solliciteren