Home » Vacature IT Recruiter – Amsterdam/Den Haag

Vacature IT Recruiter – Amsterdam/Den Haag

Ga je graag het gesprek aan met de beste DevOps, Architecten, Process Excellence-, Programma Management- en Data professionals van Nederland? Heb jij een passie voor IT en wil je jouw recruitmentskills inzetten bij een snelgroeiend internationaal bedrijf? Deze organisatie levert een breed scala aan diensten op het gebied van IT consultancy en is gespecialiseerd in digitale transformaties – dit doen ze in meer dan 15 landen! Iets voor jou? Lees snel verder!

Wat ga je doen?
Als IT Recruiter ga je recruiten voor een van de business units binnen de organisatie: Transformatiemanagement, Cyber Security, Agile IT, Digital Workplace, Business Process Excellence, Customer Experience en Data Analytics. Voor welke unit je aan de slag gaat is afhankelijk van jouw ervaring en interesse, en als je hierin een brede interesse hebt kun je ook voor meerdere units gaan werven! Hierbij ben je verantwoordelijk voor het volledige recruitmentproces voor jouw vacatures, van A tot Z: van sourcen tot aanbod. Naast operationeel recruitment kun je, afhankelijk van wat er speelt, ook projecten oppakken. Dit alles doe je in Amsterdam, Den Haag of thuis, afhankelijk van wat jou die dag het beste uitkomt.

Waar ga je dat doen?
Deze organisatie levert IT consultancy aan bedrijven: ze nemen volledige projecten uit handen of detacheren IT professionals. Hun diensten zijn onderverdeeld in 5 business units. Wereldwijd werken er meer dan 7000 mensen en hun locaties in Amsterdam en Den Haag kennen dan ook een internationale werkomgeving: ongeveer 50% is expat.
Op recruitment zit een stabiel team, bestaande uit een Recruitment Manager, een Employer Branding Specialist, een Junior Corporate Recruiter, een Medior Corporate Recruiter en twee Talent Sourcers. Binnen deze functie leg je verantwoording af aan de Recruitment Manager.

Wat mag je verwachten?
– Een bijzonder goed salaris;
– Direct een contract voor onbepaalde tijd;
– Een bonussysteem;
– Een leaseauto;
– Pensioenopbouw;
– De mogelijkheid om in Amsterdam, Den Haag of thuis te werken.

Wie ben jij?
– Om een volwaardig gesprekspartner voor je kandidaten te kunnen zijn is het belangrijk dat je HBO/WO werk- en denkniveau hebt. Als je dat kunt bewijzen met een diploma is dat een sterke pre;
– Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als recruiter. Bureau-ervaring is een pre, recruitmentervaring binnen IT ook;
– Je bent gek op sourcen en hebt dan ook goede sourcing skills;
– Je werkt gestructureerd, bent administratief sterk, hebt de candidate experience hoog in het vaandel staan en bent zelfstandig genoeg om een vrije rol als deze aan te kunnen;
– Omdat veel van je collega’s en kandidaten Engels spreken is het belangrijk dat je de taal echt vloeiend beheerst (C1/C2-niveau).

Solliciteren
Interesse? Leuk! Neem contact op met Shanta Duijvelaar via 06 21 31 53 01 of klik op de sollicitatieknop, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Na een (positieve) telefonische kennismaking met YOBZ leggen we je profiel voor aan onze opdrachtgever. Het eerste sollicitatiegesprek voer je met de Recruitment Manager en Employer Branding Specialist, het tweede is een Engelstalig gesprek met de Unit Manager. Geen match? Dan kijken we graag of een van onze andere vacatures aansluit bij jouw ambities. Tot snel!

Vacature referentienummer: 379

Solliciteren

Solliciteren