Home » Recruitment Traineeship NEXZT

Recruitment Traineeship NEXZT

Hoe word je recruiter? Simpel.

Waarschijnlijk heb je 9 van de 10 skills al in huis. Wij geven je de tools om een echte te worden. Als jij succesvol in de horeca, retail of ander klantcontact bent, kunnen wij een toprecruiter van jou maken.

Het NEXZT traineeship is werken en leren tegelijk: in een team met andere trainees doe je trainingen en werk je bij verschillende opdrachtgevers om de basis van recruitment onder de knie te krijgen. En we vieren successen. Tot we er bij neervallen.

Ben je klaar voor de start van je recruitmentcarrière? Met een goed salaris, arbeidsvoorwaarden, geweldige opdrachtgevers maar vooral een fantastische werkgever? Lees snel verder!

 
Na tien maanden NEXZT Traineeship stroom je door naar ons Young Professional programma (de YOBZ Academy). Bij YOBZ sta je nooit stil in je ontwikkeling.

Wat ga je doen?

Het recruitment traineeship 

Samen met een klein team collega’s start je het NEXZT traineeship. De eerste acht weken ontwikkel je jouw skills door intensieve trainingen. Jij weet daarna bijvoorbeeld welke kanalen je gebruikt om een kandidaat te vinden, hoe je een sterke vacaturetekst schrijft, en hoe je de juiste vragen stelt aan een kandidaat. Een kick-start in de recruitmentwereld.  

Voldoende skills om aan de slag te gaan; tijd voor de eerste opdracht bij een opdrachtgever. Na vier tot zes maanden start je met je tweede opdracht. Alles wat je geleerd hebt, pas je nu in de praktijk toe. Dit doe je niet alleen; je krijgt coaching van je Fieldmanager, maandelijks een training bij YOBZ en deelt onderling kennis met de andere trainees. Maximaal ontwikkelen dus.  

En daarna?

NEXZT duurt tien maanden. Daarna stroom je door naar het YOBZ Young Professional-programma. Daar werk je nog verder aan je competenties als recruitment pro. En natuurlijk draai je volledig mee als YOBZ-collega: Dat is afzien. Als je niet van borrels, feestjes, weekendjes weg en persoonlijke ontwikkeling houdt.

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep van zo’n 50 interim recruiters en recruitment marketeers en werken op de meest uiteenlopende opdrachten. Sourcing bij DHL, operationeel recruitment bij Heineken, een werken-bij site voor Rituals of een arbeidsmarktstrategie voor de Belastingdienst. En nog veel meer. Samen zetten wij recruitment als vak op de kaart. 

Omdat recruitment een geweldig vak is, en er véél te weinig goede recruiters zijn, willen we jou graag een professional maken. Wij kijken naar hoe iets wél kan. Heb je geen opleiding afgerond? Ik ook niet.

Wie ben jij?

Op verjaardagen weet jij al snel wie iedereen is. Een uitdaging? Jij staat aan.
Opgeven doe jij niet zomaar, dit soort situaties houd je juist scherp.

Wij hechten vooral waarde aan skills en potentie. Recruitmentervaring is dus niet nodig. Maar jouw ervaring in bijvoorbeeld de retail of horeca, geeft jou al een goede basis voor het recruitment vak. Jij bent tenslotte gewend om makkelijk contact te maken en hebt een commerciële mindset. Een opleiding in bijvoorbeeld de richting van commerciële economie, small business & retail management, psychologie of hotelschool sluiten goed aan. Pas je niet helemaal in dit plaatje? Niet erg. Wij denken graag in mogelijkheden.  

Wat vooral belangrijk is: je bent nieuwsgierig en stelt de juiste vragen. En bent bedrijfssensitief – want interim opdrachten vereisen eenmaal een bepaalde aanpak. Verder: 

 • Heb je bij voorkeur een hbo diploma, óf je kan ons goed uitleggen waarom jij die niet nodig hebt; 
 • Doe jij graag ervaring op in verschillende sectoren; 
 • En ben je 32-40 uur per week beschikbaar.

Pluspunten

Werken bij YOBZ betekent opgeleid worden en zekerheid hebben. Naast inhoudelijke trainingen, word jij ook persoonlijk begeleid door je Fieldmanager, externe coaching en intervisies. En op een opdracht ben je nooit alleen. Stel een vraag in onze appgroep en binnen vijf minuten kan je weer een nieuwe expertise op je LinkedIn zetten. Verder mag je rekenen op:

 • Salaris van €2.300 tot €2.500 per maand;  
 • Leaseauto die je ook privé mag gebruiken;
 • Laptop en telefoonvergoeding; 
 • 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld; 
 • Één dag per jaar voor vrijwilligerswerk;  
 • Pensioenregeling met een ruime bijdrage;
 • Feestjes, maandelijkse borrels, weekendje weg, bbq-en, wintersport…  
 • Geen studieovereenkomst   

Een hoop tekst. Maar het is echt heel leuk. Dat kunnen wij je hier vertellen, maar als je solliciteert zorgen we dat je in contact komt met een aantal van onze collega’s. Zodat je kan horen hoe het écht is om als trainee bij ons te werken.

Solliciteren

Ben jij onze nieuwe collega?

Solliciteren

Sollicitatieprocedure

Solliciteren

Leuk dat je solliciteert! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Heb je na een week nog niets gehoord? Trek dan even aan de bel! Wij reageren op alle sollicitaties, dus neem contact op met de persoon die bij de vacature staat vermeld. 

Kennismaken

Eén van onze collega’s belt je om kennis te maken. Als dat klikt, maken wij een afspraak om face-to-face kennis te maken met de Recruitment Coördinator.

Vinden we elkaar leuk?

Dan doen we je een aanbod, en gaan we je introductieperiode plannen! 

Wat onze professionals zeggen