Home » YOBZ Whitepaper: Retail recruitment

YOBZ Whitepaper: Retail recruitment

Een briefje op het raam: verkoper gezocht. Dat is inmiddels wel antiek. Toch? Wat zijn de uitdagingen, maar vooral: de kansen voor jouw winkel? Een bekende naam en veel ‘volk over de vloer’ heb je al, dus het begin is er. Hoe zorg je dan dat winkelpersoneel bij jou komt en blijft werken?

Vanuit de ervaring van onze interim collega’s en onze kennis van het recruitmentvak hebben we deze whitepaper voor je gemaakt. We richten ons in deze whitepaper vooral op jong winkelpersoneel, de bijbanen en parttimers.

De afgelopen jaren hebben we verschillende opdrachtgevers in de retail ondersteund met recruitment. Bij YOBZ kennen we retail als een vrij ingewikkelde branche op recruitmentvlak:

  • Veranderingen gaan niet snel;
  • Onduidelijkheid over verantwoordelijkheid in het proces: moet het hoofdkantoor of de winkelmanager dit regelen?;
  • Hoe vlot loopt het proces? Soms zitten kandidaten dagen of zelfs weken te wachten op een reactie: wég kandidaat;
  • Het verloop is hoog;
  • Lastig concurreren op arbeidsvoorwaarden.

Voor de whitepaper hebben we twee categorieën onder de loep genomen: de usual suspects die recruitment in de vingers hebben, zoals Albert Heijn, Lidl, Kruidvat en Action. En aan de andere kant hun, vaak wat kleinere, concurrenten die het wat minder goed doen, of zelfs de plank nog compleet misslaan. En die retailers willen we graag helpen met dit document. Hopelijk helpen we je verder met het aantrekken van nieuw talent!

Download onze whitepaper voor tips & tricks om jong winkel personeel, bijbanen en partners aan te trekken!

Ik ontvang graag de whitepaper Retail recruitment