Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

onderdeel van

Retail recruitment

Een briefje op het raam: verkoper gezocht. Dat is inmiddels wel antiek. Toch? Wat zijn de uitdagingen, maar vooral: de kansen voor jouw winkel? Een bekende naam en veel ‘volk over de vloer’ heb je al, dus het begin is er. Hoe zorg je dan dat winkelpersoneel bij jou komt en blijft werken?

Vanuit de ervaring van onze interim collega’s en onze kennis van het recruitmentvak hebben we deze whitepaper voor je gemaakt. We richten ons in deze whitepaper vooral op jong winkelpersoneel, de bijbanen en parttimers. De afgelopen jaren hebben we verschillende opdrachtgevers in de retail ondersteund met recruitment. Bij YOBZ kennen we retail als een vrij ingewikkelde branche op recruitmentvlak:

  • Veranderingen gaan niet snel;
  • Onduidelijkheid over verantwoordelijkheid in het proces: moet het hoofdkantoor of de winkelmanager dit regelen?;
  • Hoe vlot loopt het proces? Soms zitten kandidaten dagen of zelfs weken te wachten op een reactie: wég kandidaat;
  • Het verloop is hoog;
  • Lastig concurreren op arbeidsvoorwaarden.


Voor deze whitepaper hebben wij twee categorieën onder de loep genomen: de usual suspects die recruitment in de vingers hebben, zoals Albert Heijn, Lidl, Kruidvat en Action. En aan de andere kant hun, vaak wat kleinere, concurrenten die het wat minder goed doen, of zelfs de plank nog compleet mis slaan. En die retailers willen wij juist graag helpen met deze whitepaper. Hopelijk helpen wij jou verder met het aantrekken van nieuw talent!

Download de whitepaper

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Plan een kennismaking in