Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

onderdeel van

Case: Verbeteren recruitment processen
Duur opdracht: 6 maanden
Opdrachtgever: GGz Centraal

Bart bij GGz Centraal

GGz Centraal is een terugkerende opdrachtgever van YOBZ: vóór mij zijn er al een aantal collega’s van mij aan de slag geweest. Ik ben drie maanden geleden begonnen omdat een vaste recruiter van de organisatie wegging. Inmiddels is die vacature ingevuld, maar neem ik nu het werk van een collega over die met zwangerschapsverlof gaat.

Bij GGz Centraal zijn de vacatures verdeeld in regio’s. Ik neem tijdens mijn opdracht dus die regio’s over, en zorg voor een goede overdracht naar de nieuwe collega en de collega als zij terugkomt van verlof. Behalve die operationele workload zijn er nog andere leuke uitdagingen waar ik mijn tanden in mag zetten.

Resultaten

Verbeterd proces rondom openstaande vacatures

Beter overzicht in de opdrachten en kosten

Betere communicatiestromen met kandidaten

Procesoptimalisatie

GGz Centraal is een grote organisatie. Drie recruiters werken met 120 hiring managers samen om alle vacatures in te vullen. Vooral het proces rond externe inhuur was hierdoor onoverzichtelijk. Daarom zijn we aan de slag gegaan om dit proces beter in te richten: vooral externe bureau’s willen graag direct met de hiring managers schakelen, maar dat zorgt helaas vaak voor cowboy-praktijken. We hebben die hele werkwijze aangepakt en alle contact loopt nu via recruitment, met ondersteuning van HR Administratie. Zo hebben stakeholders één aanspreekpunt en is er overzicht in de opdrachten, kosten en het zorgt voor een betere communicatie met de kandidaten.

Als interim recruiter is het voordeel dat je met een frisse kijk en nieuwe ideeën binnenkomt in een organisatie. Er wordt ook anders naar je gekeken en, vooral, geluisterd: je wordt ingehuurd om je kennis en kunde, en zo wordt er ook met je inbreng omgegaan. Zo zorg je als interim recruiter dus voor optimalisatie en verandering in een vrij korte tijd.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Plan een kennismaking in