Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

onderdeel van

Case: Recruitment een duurzaam onderdeel maken van de organisatie
Duur opdracht: 6 maanden
Opdrachtgever: Omring

Faye bij Omring

Zorgpersoneel vinden is echt niet makkelijk, maar wordt nog lastig als recruitment niet goed op de kaart staat binnen de organisatie. Operationele recruitment is belangrijk, maar wat moet hier eigenlijk gebeuren om recruitment duurzaam te laten bijdragen aan de organisatie? Dat was de vraag waarop ik een antwoord wilde geven.

Resultaten

Duidelijke verwachtingen creëren en managen

Maken van wervingsvideo’s en optimaliseren van de werken-bij-website

Vacatureteksten aanscherpen en introduceren van sourcing

Opzetten van een intern opleidingsprogramma

Verwachtingen managen

Het recruitment team is nog vrij jong, en er ontbrak structuur. We hebben daarom de werving opgedeeld in regio’s zodat iedereen een duidelijk kader heeft om in te werken. Voor de hiring managers hebben we ‘menukaarten’ gemaakt, zodat zij precies weten wat ze mogen verwachten van onze afdeling en wat zij zelf moeten doen. 

Optimaliseren vindbaarheid

Om meer zichtbaar te zijn, intern en extern, zijn we nu druk bezig met het ontwikkelen van wervingsvideo’s. Verder passen we de werkenbij-site aan: we hebben erg veel vacatures, maar die zijn nu lastig te vinden, zelfs als je er naar zoekt. Dat moet beter, en daarom wil ik een mooie ‘flow’ creëren over de website. Door vragen te beantwoorden kan bijvoorbeeld een Verzorgende IG een vacature vinden die past bij haar voorkeur voor locatie, uren, weekenddiensten en het soort cliënten.

Intern opleidingsprogramma

Maar onder aan de streep blijft zorgpersoneel schaars. Gelukkig hebben we nu groen licht voor een ander plan: intern opleiden van Helpenden naar Helpende plus: een eerste stap naar Verzorgende IG. We merken dat Helpenden iets makkelijker te werven zijn, dus richten we daar nu onze pijlen op. Zo geven we huidige collega’s ook een mooie kans om door te groeien en zichzelf te ontwikkelen.

Sourcing

En tot slot geef ik binnenkort het hele team een LinkedIn-training: tot nu toe werd sourcing nog niet als tool ingezet binnen Recruitment. Alles bij elkaar een heel mooie opdracht met veel uitdagingen, maar gelukkig ook veel mogelijkheden om de organisatie te ontwikkelen. 

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Plan een kennismaking in