Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

onderdeel van

Case: Internationaal kandidaten werven
Duur opdracht: 6 maanden
Opdrachtgever: Planon

Angelique bij Planon

Elke keer een andere branche, dat vind ik leuk aan interim-werk. Toen ik na bijna een jaar in de automotive de kans kreeg om bij een internationaal softwarebedrijf aan de slag te gaan, pakte ik die natuurlijk met beide handen!

Planon bouwt software voor gebouwbeheer, wereldwijd. Er werken bijna 900 collega’s in 14 verschillende landen, maar de wortels zijn wel echt Nederlands. Dat blijft belangrijk, ook bij de werving van nieuwe collega’s: kandidaten moeten de platte hiërarchie en feedbackcultuur omarmen om succesvol te zijn bij Planon.

Mijn focus ligt niet op de ‘echte’ IT-rollen, zoals developers. Ik ben vooral bezig met het werven van profielen voor Shared Services, zoals Sales Managers, Applicatiebeheerders en HR. Wat de rol vooral bijzonder en leerzaam maakt, is dat ik ze niet alleen in Nederland zoek.

Resultaten

Nieuwe medewerkers voor Shared Services

Internationale wervingsstrategie

Vroeg uit bed

Elke recruiter heeft een aantal ‘regio’s’. Voor mij zijn dat Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, de VS en Singapore. In Nederland is het zes uur vroeger dan in Singapore, maar bijvoorbeeld negen uur later dan in Los Angeles. Interviews moet ik dus creatief plannen: heel vroeg in de ochtend, of juist laat op de dag.

Werkdruk

Die houden ze bij Planon goed onder controle. Elke recruiter heeft een beperkt aantal vacatures onder z’n hoede, en daardoor kan je echt full-focus met recruitment aan de slag, de diepte in. Je bent geen doorgeefluik, maar voegt overal waarde toe.

Ik vervang tijdelijk een collega die met zwangerschapsverlof is, dus voor mij is dit een vrij korte opdracht. Daarna zien we wel weer: een andere opdracht in een andere branche is altijd weer een mooie uitdaging.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Plan een kennismaking in