Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

onderdeel van

Case: Een efficiënt recruitment proces met de beste Candidate Experience!
Duur opdracht: December 2022 – juni 2023
Opdrachtgever: Instituut Verbeeten

Interim recruiter van YOBZ toont meerwaarde aan van een recruiter

Instituut Verbeeten is sinds 1953 hét gespecialiseerde ziekenhuis voor radiotherapie en nucleaire geneeskunde in Noord-Brabant. Op de afdeling Radiotherapie bestralen zij patiënten die kanker hebben. De afdeling Nucleaire Geneeskunde verricht onderzoek (diagnoses) en geeft behandelingen (therapie) met radioactieve stoffen.

Tot aan december 2022 lag het proces van werving & selectie verspreid over de afdeling HR en hiring managers. Dit zorgde voor een traag proces in de invulling van vacatures, onduidelijkheden in de verantwoordelijkheden voor de opvolging van de kandidaten én het mislopen van nieuwe collega’s.

Yvette bij Instituut Verbeeten

Er kwam een duidelijke hulpvraag voor een Interim Recruiter met ervaring binnen HR en de zorgsector. Een recruiter die samen met de afdeling HR en de managers het recruitmentproces moest gaan inrichten en optimaliseren. En leuke uitdaging voor onze ervaren professional Yvette die jarenlang ervaring heeft binnen recruitment en HR en ook werkzaam is geweest binnen de zorg. 

Resultaten

Van niets naar een volwaardig & compleet ingericht recruitment proces.

Werken & leren pagina die volledig opnieuw is ingericht. Waar goede vacatureteksten staan, prachtige foto’s en een goed werkgeversverhaal.

 

Er is echt maatwerk geleverd, Instituut Verbeeten gebruikt nog steeds mijn recruitment handboek.

Door mijn HR-ervaring was ik een sparringpartners voor de HR-afdeling en de Manager Bedrijfsondersteuning.

Nieuwe HR-medewerkers opgeleid en meegenomen in mijn recruitment aanpak zodat het geborgd blijft binnen de organisatie.

“In 7 maanden echt gas gegeven, gewoon doen!”

In mijn eerste weken heb ik onderzoek gedaan naar wat er leeft binnen de organisatie. Dit heb ik gedaan door echt het persoonlijke contact op te zoeken met de afdeling HR, Hiring Managers, Zorg Manager, Manager Bedrijfsondersteuning en overige belanghebbenden. Vanuit dit onderzoek kwam een duidelijk opdrachtplan naar voren waarin duidelijk werd wat mijn acties zouden zijn voor de komende maanden.

Ik wist al gelijk dat ik de komende maanden gas moest gaan geven! Vanuit het opdrachtplan werden de eerste acties gelijk duidelijk:

  1. Vacatureteksten laten schrijven door de recruiter en niet door de lijn.
  2. LinkedIn inzetten om vacatures op te plaatsen
  3. Stakeholders betrekken bij het aanschaffen van een ATS om het recruitmentproces efficiënter te laten verlopen.
  4. Stakeholders training geven hoe om te gaan met Recruitee.
  5. In samenwerking met corporatie communicatie een nieuwe werken & leren website opgezet.
  6. Het schrijven van een recruitment handboek waarin alle stappen binnen recruitment en de processen worden beschreven.

Na 6 maanden stond er een volledig recruitmentproces zodat iedereen binnen de organisatie duidelijk weet wat hun taken zijn en is er een duidelijke Candidate Journey! 

Nog nooit zo’n snelle sollicitatieprocedure meegemaakt!

Naast het oppakken van de recruitment taken zoals de invulling van vacatures, procesoptimalisatie en meer. Heb ik mijn takenpakket ook uitgebreid. Duidelijke uitleg over het gebruik van het ATS, de noodzaak van duidelijke vacatureteksten en het belang van een goede én vooral snelle Candidate Experience zijn onderwerpen die veelvuldig aan bod zijn gekomen.

Door zelf deze mensen mee te nemen heb ik ervoor gezorgd dat de door mij opgezette processen ook geborgd zijn binnen de organisatie. Dit zorgt ervoor dat ik met een gerust hart de opdracht kan overdragen aan een door mij ingewerkte HR-medewerker.

Ik ben dan toch wel trots als je dan later van kandidaten terugkrijgt dat ze nog nooit zo’n snelle sollicitatieprocedure binnen de zorg hebben meegemaakt! Een dikke pluim aan de organisatie en alle betrokken medewerkers! Het was even hard werken maar wat en prachtig resultaat hebben wij neergezet.

Een opdracht met impact

Iedereen die bij Instituut Verbeeten werkt is gedreven om iets goeds te doen voor mensen die het wat zwaarder hebben. Elke dag willen zij maximaal gaan om het voor de mensen die zorg nodig hebben beter te maken. Van zorgpersoneel, de schoonmakers tot aan de ondersteunende functies. Ik vond dit persoonlijk een hele waardevolle opdracht. Ik ben geen zorgprofessional die met zijn handen aan het bed staat, maar ik heb op deze manier echt een bijdrage kunnen leveren aan het zorgproces.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Plan een kennismaking in