Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

onderdeel van

Recruitment en video – een ongeëvenaarde combinatie

Recruitment kan niet meer zonder video. In ons digitale tijdperk verandert communicatie snel. Een opvallende trend is de verschuiving van traditionele tekst naar visuele inhoud en dan met name naar video. Maar hoe zet je video effectief in als instroomkanaal voor recruitment? Dat is precies wat we hier gaan ontdekken.
 

Verpak je boodschap in video

De sleutel tot het succes van recruitment en video ligt in de manier waarop je jouw boodschap verpakt. Video’s zijn dynamisch en betrokken. Het is een unieke manier om jouw merkverhaal neer te zetten. Benadruk de bedrijfscultuur, deel testimonials van tevreden medewerkers of toon de dagelijkse werkzaamheden on the job. Authenticiteit en transparantie zijn cruciaal. Mensen willen werken voor organisaties waar ze zich verbonden mee voelen.

Je brein verwerkt visuele content sneller dan tekst. Door video in te zetten, geef je potentiële kandidaten een levendige kijk op hoe het is om te werken bij jouw organisatie. Dit helpt niet alleen om de interesse te wekken, maar ook om ze een realistisch beeld te geven van wat ze kunnen verwachten. Hierdoor vergroot je de kans op een succesvolle match.
 

Verspreid je video’s op effectieve wijze

Nu je weet waarom video belangrijk is en hoe je dit medium kan gebruiken, is het tijd om te kijken hoe je video effectief verspreidt. Social mediakanalen, zoals LinkedIn, Facebook en Instagram zijn perfecte platforms voor het delen van recruitmentvideo’s. Maak gebruik van deze platformen om je bereik te vergroten en je doelgroep direct te bereiken.

SEO is minstens zo belangrijk. Door je video’s te optimaliseren voor zoekmachines, zorg je voor een betere vindbaarheid en bereik je meer potentiële kandidaten. Gebruik passende zoekwoorden in je videobeschrijvingen en tags en zorg voor ondertitelingsbestanden om de toegankelijkheid te vergroten en je SEO te verbeteren.
 

En live video?

Live video, zoals webinars of live Q&A’s op social media, biedt een unieke kans om een nog diepere band te creëren met potentiële kandidaten. Het is een uitstekende manier om je organisatie op persoonlijke en authentieke wijze te presenteren. Daarbij ga je tegelijkertijd directe interactie met je doelgroep aan.

Video is een krachtig middel voor recruitment. Het biedt een dynamische en boeiende manier om je merkverhaal te vertellen, je bedrijfscultuur te benadrukken en een authentieke band te creëren met potentiële kandidaten. Door effectief gebruik te maken van video en SEO, vergroot jij jouw bereik en trek je de juiste kandidaten aan voor jouw organisatie.

Benieuwd naar wat YOBZ voor jouw organisatie kan betekenen?

Of heb je een andere hulpvraag op het gebied van recruitment? Neem dan vrijblijvend contact op om de kansen te bespreken. 

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Plan een kennismaking in