Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

onderdeel van

4 voordelen van het opbouwen van een talent pool

Recruiters werken graag met een talent pool. Ook wij hebben een steeds langere lijst met aantrekkelijke kandidaten. Vier voordelen van het opbouwen een talent pool. 

Een talent pool is meer dan een verzameling gekwalificeerde professionals. Het is voor de recruiter ook meer dan simpel een lijstje aanleggen: je onderhoudt continu contact met interessante toekomstige kandidaten. Dit wordt een steeds belangrijkere stap in het proces rond recruitment. Het helpt om eenvoudiger de juiste persoon te vinden voor een baan of klus. Je leest hier welke vier grootste voordelen een talent pool nog meer heeft.

1. Goede, gemotiveerde kandidaten 

Een talent pool zit als het goed is boordevol met, inderdaad, talent. Je hebt zelf in de peiling wat de kwaliteiten van jouw potentiële kandidaten zijn. Zij hebben aangegeven interesse te hebben in vacatures die een werkgever in de toekomst aanbiedt. Dat heeft een positief effect op het gevoel van verbondenheid met een werkgever. Grote kans dat de kandidaat lang bij de organisatie blijft.

2. Snelle en efficiënte werving

In een talent pool ben je actief bezig met het verzamelen van potentiële kandidaten en houd je de lijn met hen continu open. Bij het invullen van een vacature kun je hierdoor snel en efficiënt zoeken naar geschikte kandidaten. Je kent de profielen, je weet wie mogelijk beschikbaar is. In een mum van tijd heb je een overzicht van talent dat in het profiel past. Hiermee verkort je het recruitmentproces, de vacature vul je veel sneller in.

3. Lagere wervingskosten

Een groot voordeel van een talent pool is dat je ermee bespaart op advertentiekosten. Uit onderzoek blijkt dat een bedrijf een kwart tot de helft kan besparen op onkosten voor werving. Je bespaart ook op de tijd die je anders zou steken in het werven van geheel nieuwe kandidaten. 

4. Diversiteit

Bij het opzetten van een talent pool kijken recruiters naar een zo breed mogelijke variatie van achtergronden, vaardigheden en ervaringen van kandidaten. Zo draagt een talent pool aan diversiteit en inclusiviteit bij werkgevers. Dat leidt tot een prettigere werkomgeving voor iedereen, wat ten goede komt aan de productiviteit en klanttevredenheid. 

Tenslotte

Het aantrekken en houden van gekwalificeerde professionals is een belangrijk onderdeel van een goede bedrijfsvoering. Belangrijk is wel een prettig contact met de kandidaten, en het maximaal respecteren van hun privacy. Een goed samengestelde talent pool heeft hoe dan ook vele voordelen: tegen lagere kosten werf je sneller en efficiënt nieuw talent.

Benieuwd naar wat YOBZ voor jouw organisatie kan betekenen?

Of heb je een andere hulpvraag op het gebied van recruitment? Neem dan vrijblijvend contact op om de kansen te bespreken.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Plan een kennismaking in