Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

onderdeel van

Een nieuwe basis voor het RKZ

In april 2020, toen we allemaal nog dachten dat Covid in de zomer wel weg zou zijn, begon onze collega Robin met een recruitmentopdracht bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Net als Covid duurde zijn opdracht ook ‘iets’ langer dan verwacht.

De opdracht? “De recruiter ging weg. Om te zorgen dat de operationele recruitment bleef lopen, en om een nieuwe vaste recruiter aan te nemen ging ik voor drie maanden aan de slag.’

Die drie maanden werden er tien: tot februari 2021. “De recruitment liep gewoon goed, maar er was een nieuwe EVP en een communicatie- en marketingstrategie nodig voor recruitment. Ik verzamelde meerdere argumenten en voorbeelden, sprak enkele collega’s, en ging daarmee naar de HR en collega’s van communicatie. Zij waren erg enthousiast: ik kreeg het volle vertrouwen, een verlenging van mijn opdracht en ging van operationeel vacatures vullen naar het RKZ strategisch op de kaart zetten als werkgever.”

Robin zocht de samenwerking met marketing en communicatie op, maakte samen een Employer Value Proposition en een employer branding-strategie en liet zo een vernieuwde recruitmentoperatie achter bij het RKZ. En hoe was het om na opdrachtgevers als ABN Amro en het CBS nu bij het Rode Kruis Ziekenhuis te werken?

“Werken in een ziekenhuis is natuurlijk al anders dan ik gewend was. Maar ik stapte ook nog eens aan boord toen Covid net ons land binnenkwam. Dan zie je hoe ontzettend gemotiveerd en onbaatzuchtig mensen in de zorg zijn. Ze werken zo hard, en om daar een klein beetje aan bij te mogen dragen geeft echt een geweldig gevoel.”

Over Robin

Als je een ervaren recruiter zoekt voor een vraagstuk op het snijvlak van recruitment, marketing, strategie en innovatie hebt ben je bij Robin aan het goede adres. Hij begon in 2005 in de uitzendbranche, maakte mooie sprongen in zijn carrière en kwam in 2018 bij YOBZ terecht. Na zijn opdracht bij het RKZ is hij nu aan de slag als Talent Aqcuisition Specialist bij Exact. Bekijk vooral het hele portfolio van opdrachten op zijn LinkedIn-profiel.

Benieuwd naar wat YOBZ voor jouw organisatie kan betekenen?

Of heb je een andere hulpvraag op het gebied van recruitment? Neem dan vrijblijvend contact op om de kansen te bespreken.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Plan een kennismaking in