Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

onderdeel van

Het leven van een reizende recruiter

Door YOBZ word ik elke 3 tot 6 maanden uitgeleend aan organisaties waar de HR manager of -afdeling een punthoofd krijgt van de vraag “schiet het al een beetje op met het invullen van vacature X?”. Want in de huidige arbeidsmarkt kom je niet meer weg met het herplaatsen van die denderende vacaturetekst van anderhalf jaar geleden, opgevist uit de gedeelde HR-map of Sharepoint. Hier komt dan de interim recruitment professional to the rescue die zich vast mag bijten in de openstaande vacatures en teksten, intakes, candidate pipeline, job branding, employer branding en die vooral binnen twee weken die vurig gewenste kandidaten uit de hoge hoed moet toveren. Ondertussen is het niet onbelangrijk dat je binnen no-time met genoemde kandidaat kan meepraten over alles van zijn/haar voorstudie tot de bedrijfscultuur van je opdrachtgever. Zoals je begrijpt: geen dag is hetzelfde.

De recruitment nomade

De eerste werkdag bij een nieuwe opdracht is voor mij een van de leukste momenten; de rondleiding langs alle afdelingen met de uitwisseling van namen waarbij je allebei weet dat je die toch opnieuw gaat vragen, je nieuwe flitsende werkplek (vaak met Dopper, koffiemok, power bank, blocnote en pen, waar je er binnen een jaar een hele hoop van kan verzamelen) en vervolgens ‘s avonds op de bank met een tollend hoofd van alle nieuwe informatie je LinkedIn profiel updaten: Recruiter (Interim) bij Toffe Opdrachtgever X.

Hello, goodbye

Voor je weet is je opdracht alweer voorbij, heb je alle vacatures herschreven en vervuld en een berg recruitment liefde achtergelaten bij je tijdelijke collega’s. Afscheid nemen bestaat niet, maar gebeurt toch en met een beetje mazzel word je weer op pad gestuurd met minstens een handgeschreven kaart en als het echt meezit jouw favoriete Tony Chocolonely-reep/Rituals zeepje/fruitmand. En dan begint – als een soort Groundhog Day, of voor de millennials onder ons Russian Doll – het hele feest opnieuw.

What’s in it for me?

Je professionele en persoonlijke ontwikkeling gaan hierdoor natuurlijk als een speer, met als bijkomend voordeel dat als je niet van kiezen houdt je bijna zeker weet dat je binnen een paar maanden weer bij een ander bedrijf werkt. Dus als je houdt van netwerken, nieuwe mensen, ervaring opdoen in verschillende branches en bovenal helemaal gek bent van recruitment dan nodig ik je uit om mij te bellen/mailen/appen en op de koffie te komen bij YOBZ. Wie weet schuilt er in jou ook wel een reizende recruiter.

Benieuwd naar wat YOBZ voor jouw organisatie kan betekenen?

Of heb je een andere hulpvraag op het gebied van recruitment? Neem dan vrijblijvend contact op om de kansen te bespreken. 

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Plan een kennismaking in