Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

onderdeel van

Een vacaturestop, en nu?

In tijden van crisis zijn er veel organisaties die budgetten schrappen. Helaas is recruitment vaak een van de eerste afdelingen die dat voelt. Het aannemen van nieuwe mensen wordt on hold gezet, met als gevolg dat jij als recruiter tijd over hebt. Waar je voorheen uren zat te searchen op LinkedIn, scroll je nu vooral doelloos door je tijdlijn. En waar je eerst met je handen in het haar zat omdat je de hiring manager maar niet te pakken kreeg om een sollicitatiegesprek in te plannen, zit je nu met je handen in het haar omdat je niet meer weet wat je ineens met je extra tijd moet.

De kansen van een vacaturestop

De echte (werk)druk is tijdens een vacaturestop even van de ketel en dat is voor recruiters vaak een rare gewaarwording. Maar het goede nieuws is: je hebt meer tijd! En zoals we allemaal weten, is tijd een schaars goed. Dus ook jij gaat met de overgebleven tijd je voordeel doen! Heb je hier al aan gedacht?

  • Leun eens achterover en teken je recruitment proces. Waar gaan dingen goed en waar kunnen dingen verbeterd worden?
  • Analyseer je gegevens. Data is er vaak genoeg, maar nu heb je ook eindelijk eens genoeg tijd om de data te analyseren. Het aantal vacatures, sollicitatieprocedures, drop-outs et cetera: wat zeggen deze cijfers nu echt? En hoe staat het eigenlijk met je eigen ratio’s?
  • Neem de tijd om een lijstje te maken van ludieke acties, campagnes of andere dingen die je naast je operationele recruitment werk wilt gaan doen. Hoe fijn is het dat, als de stop wordt opgeheven, je al een planning klaar hebt voor het komend jaar?
  • Genoeg tijd om eens wat aan persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling te doen!
  • Blijf in verbinding met je collega’s, ook al spreek je elkaar al tijdens de ingeplande videocalls. Maak juist tijd voor het praatje wat je normaal gesproken tijdens de koffie zou hebben of organiseer een bijvoorbeeld virtuele PubQuiz voor je team. Werk blijft immers ook een sociale aangelegenheid.

 

Genoeg zaken om op te pakken dus! Zeggen we hier nu mee dat je als recruiter blij moet zijn met een vacaturestop? Absoluut niet. Maar helaas hebben niet alle recruiters invloed op zo’n besluit en dan moet je er maar gewoon mee dealen. Juist tegen deze recruiters willen we zeggen: maak er het beste van! Wees je bewust van de unieke periode waar we in zitten en de tijd die je daarmee krijgt. Als je die tijd een beetje nuttig besteed, kom je hier als een betere recruiter uit.

Benieuwd naar wat YOBZ voor jouw organisatie kan betekenen?

Of heb je een andere hulpvraag op het gebied van recruitment? Neem dan vrijblijvend contact op om de kansen te bespreken. 

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Plan een kennismaking in