Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

onderdeel van

Toptalent vinden door effectieve sourcingstrategieën

De strategische inzet van sourcing is onmisbaar om talenten te vinden die jouw organisatie verder helpen. YOBZ ondersteunt opdrachtgevers bij het implementeren van effectieve sourcingstrategieën. Zo helpen we je met het vinden van geschikte kandidaten voor elk profiel. 

Het belang van sourcing strategieën 

Het inzetten van effectieve sourcingstrategieën geeft je een streepje voor op de concurrentie. Door via beproefde methoden en kanalen naar kandidaten te zoeken, vind je kandidaten die niet alleen over de juiste vaardigheden beschikken, maar ook bij jouw organisatie passen. Zo helpt een goede strategie jou bij het maken van echt goede matches en verminder je de kans op uitval in het selectieproces of, erger nog, tijdens het dienstverband.  

Sourcingmethoden en -kanalen 

De tools en kanalen die je kan gebruiken om nieuwe collega’s te werken zijn niet alleen online: ook via de huidige collega’s of eerdere sollicitanten kan je aan de slag:  

  1. Online platforms zoals LinkedIn, professionele netwerken, en jobboards zijn sterke online tools om talent te bereiken.  
  1. Sociale media  bieden veel mogelijkheden, bijvoorbeeld met campagnes, een bredere doelgroep aan te spreken.  
  1. Talentpools waarin eerdere sollicitanten en gekwalificeerde kandidaten zijn opgenomen, zijn een waardevolle bron. Ze hebben al interesse getoond voor jouw organisatie en jij weet al het één en ander van ze. 
  1. Referrals van huidige collega’s zijn in een ontzettend effectieve manier om kandidaten te vinden die goed passen bij jouw vacatures en organisatie. Stel een referralprogramma in en laat de kandidaten maar binnenstromen.  

Sourcing voor specifieke functies 

Voor elke sector is het belangrijk om inzicht te hebben in de wensen en ambities van je doelgroep. Denk aan de belangrijkste push- en pullfactoren voor bijvoorbeeld een IT’er. En kies de juiste kanalen om die doelgroep te bereiken: een doelgroeponderzoek helpt je daarbij.  

In bepaalde branches, zoals IT, is gerichte sourcing eigenlijk onmisbaar. Er zijn verschillende platforms waar IT-professionals actief zijn en die een goed startpunt vormen om met deze talenten in contact te komen. Denk aan platforms als GitHub en StackOverflow: sites waar IT’ers zelf veel komen om vakkennis uit te wisselen. 

Ook kunnen hackathons, conferenties en online communities gericht op specifieke technologieën waardevolle plekken zijn om potentiële kandidaten te ontdekken. Je kan er ook voor kiezen om dit soort evenementen zelf te organiseren, en zo nieuwe professionals met een specifiek profiel aan je talentpool toe te voegen.  

De expertise van YOBZ in het opzetten van sourcing strategieën

Van overheid en zorg tot retail en IT: onze interim professionals helpen opdrachtgevers in uiteenlopende branches met het ontwikkelen en inzetten van effectieve sourcingstrategieën. Het belangrijkste is altijd voor ogen houden wie de doelgroep is. Zo maken onze collega’s de juiste vertaling van het employer brand naar een boodschap die jouw doelgroep aanspreekt.  

Het belang van employer branding

Jouw employer brand heeft enorme invloed op de effectiviteit van je sourcing strategieën. Kandidaten solliciteren eerder bij organisaties die bekend staan om een fijne werkcultuur, coaching en doorgroeimogelijkheden en positieve maatschappelijke impact. Door je sterke kanten als werkgever te benadrukken kiest  toptalent eerder voor jouw organisatie. En ook daarmee helpen onze employer brandingspecialisten je graag! 

Data driven sourcing 

Data speelt een grote rol bij het optimaliseren van sourcingstrategieën. Door gegevens te verzamelen en te analyseren, krijg je inzicht in welke kanalen het meest effectief zijn, welke berichten het goed doen bij de doelgroep en hoe het wervingsproces beter kan. Door data driven sourcing kan je de effectiviteit van verschillende strategieën met vergelijken en per branche of doelgroep voor de beste aanpak kiezen. 

Sourcing trends voor de toekomst 

Technologische ontwikkelingen hebben een grote impact op het HR-vak en op sourcing. Met name het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning veranderent veel, bijvoorbeeld door het mogelijk maken van geautomatiseerde screening en matching van kandidaten. De collega’s van YOBZ volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet en helpen opdrachtgevers bij het implementeren van de technologieën die het beste bij hun sourcing strategieën past.  

Fundament van een succesvol wervings- en selectieproces 

Een effectieve sourcingstrategie is het fundament van een succesvol wervings- en selectieproces. Het stelt jou in staat om talent aan te trekken dat niet alleen over de vaardigheden beschikt, maar ook goed past in de bedrijfscultuur. Door het gebruik van de juiste methoden en kanalen, aandacht voor specifieke functies, employer branding en een data driven benadering, blijf je de concurrentie een stap voor.  

Als partner van YOBZ krijg je advies op maat en ben je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Zo kan je in een veranderend HR-landschap altijd  je sourcing op de meest effectieve manier inzetten en toptalent aan jouw organisatie binden.  

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van talent sourcing? Neem vooral contact op, we vertellen je graag meer!

Benieuwd naar wat YOBZ voor jouw organisatie kan betekenen?

Of heb je een andere hulpvraag op het gebied van recruitment? Neem dan vrijblijvend contact op om de kansen te bespreken. 

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Plan een kennismaking in