Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

onderdeel van

Relevantie van het cv (ook in deze arbeidsmarkt)

De laatste tijd zien we veel berichten voorbijkomen die stellen dat cv’s overbodig zijn in het recruitmentproces. Maar is dat wel zo? En waarom wordt er nog steeds zo vaak om gevraagd?

Het cv geeft jou als recruiter in één overzicht allerlei informatie over iemands achtergrond. En tuurlijk, dat kan afwijken van het profiel dat je in gedachten had. Maar is het juist niet interessant om daarop door te vragen?

Stel: iemand wil na 20 jaar onderwijs heel graag de logistiek in en zoekt naar een manier om dat werkelijkheid te maken. Op basis van het cv zou je dan kunnen zeggen dat de kandidaat niet de gewenste werkervaring heeft, niet de juiste achtergrond, niet de juiste papieren – noem maar op. Maar in hoeverre zeggen die factoren iets over de competenties waar een kandidaat over beschikt, en waar je eigenlijk naar op zoek bent?

Waar een profielschets vaak enkel ingaat op bepaalde eisen, wordt er lang niet altijd gekeken naar waar de behoefte écht ligt. Heb je daadwerkelijk drie jaar werkervaring in de logistiek nodig om succesvol te zijn in deze functie? Of zoek je iemand die procesgericht is, overzicht kan houden en goed kan communiceren met verschillende stakeholders? Want dat zou iemand met een achtergrond in het onderwijs ook heel goed kunnen beheersen.

Door naar aanleiding van een “mismatch” op cv tóch het gesprek aan te gaan met de kandidaat, kom je er wellicht wel achter dat hij of zij alsnog interessant is voor je vacature. Met andere woorden: gebruik het cv wel – maar kritisch. Gebruik een cv juist om te zoeken naar dingen die je opvallen, om zo meer diepgang te krijgen in je gesprek. En wie weet maak je een hele onverwachte match.

Benieuwd naar wat YOBZ voor jouw organisatie kan betekenen?

Of heb je een andere hulpvraag op het gebied van recruitment? Neem dan vrijblijvend contact op om de kansen te bespreken. 

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Plan een kennismaking in