Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

onderdeel van

Talent Development Programme | Techniek

Als je kijkt naar het aantal technische vacatures dat open staat is de instroom bij technische opleidingen structureel te klein. De kans is daarom groot dat je jouw technische kandidaten op een andere manier zal moeten vinden. Met een goed Talent Development Programme kun je kandidaten aantrekken die (nog) niet voldoen aan alle criteria van jouw vacature! Op die manier kun je in een andere vijver vissen dan de concurrent. 

De voordelen van een Talent Development Programme

Als je een goed Talent Development Programme kunt bieden, kun je kandidaten selecteren op de juiste attitude en werkethiek, passend bij jouw bedrijf. Vaak zijn referrals (aangedragen kandidaten) betrouwbare kandidaten, die al op de hoogte zijn van bijvoorbeeld de werksfeer van het bedrijf. Deze talenten kunnen met een interne opleiding waardevolle werknemers worden.

Ook is zo’n programma een belangrijke motivator voor technische professionals op de arbeidsmarkt. Het is voor hen aantrekkelijk om de zekerheid van een baan te hebben, waarin zij opgeleid kunnen worden en zich verder kunnen ontwikkelen. Ook voor interne medewerkers biedt het perspectief, omdat zij ook kunnen deelnemen aan het Talent Development Programme. Op die manier zullen zij meer binding met de organisatie krijgen, wat een positief effect zal hebben op hun werktevredenheid.

Tips

  • Breng moeilijk in te vullen posities van jouw organisatie in beeld.
  • Onderzoek of een samenwerking met een opleidingsbureau in jouw sector een uitkomst is (en vergelijk bureaus!).
  • Onderzoek ook samenwerkingsmogelijkheden met interim opleiders.
  • Breng de doelgroep in beeld die open staat voor jouw talent development program (wie komen ervoor in aanmerking?).
  • Start met pilot van bijvoorbeeld tien medewerkers (en stel van tevoren vast hoe lang je pilot mag duren).

Best practice

Een van onze Recruitment Professionals heeft tijdens zijn opdracht bij een grote bloemhandel een Talent Development Programma opgezet. Deze opdrachtgever zocht een HVAC & koel monteur en had geen pool en geen interne opleidingen. Zij hadden te maken met zware concurrentie en de rol stond al voor een lange tijd open. Onze collega heeft een junior gevonden met een goede attitude en de juiste achtergrond, en hij heeft deze kandidaat een 2-jarige opleiding aangeboden. De kandidaat heeft de opleiding positief afgerond en is momenteel nog werkzaam bij onze opdrachtgever!

Benieuwd naar wat YOBZ voor jouw organisatie kan betekenen?

Of heb je een andere hulpvraag op het gebied van recruitment? Neem dan vrijblijvend contact op om de kansen te bespreken. 

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Plan een kennismaking in