Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.

teameiffel.nl

onderdeel van

van 0 naar 100: Dick bij AUTO1

In no-time een nieuw concept in de traditionele automotive neerzetten is een monsterklus. Als je dan ook nog eens zo’n 80 nieuwe medewerkers nodig hebt, kan je maar één ding doen: YOBZ bellen en vragen naar Dick.

Auto1 introduceerde het nieuwe merk Autohero. Goede, jong gebruikte auto’s verkopen. Maar dan niet in een glazen paleis, maar online. De auto wordt bij je thuisbezorgd. Niets bijzonders in retail, maar voor automotive een aardverschuiving. Onze collega Dick begon in november 2020: “Heel anders. Ik had vooral als corporate recruiter in de publieke sector en de zorg gezeten. Om dan ineens in zo’n commerciële omgeving te komen was even schakelen”.

“Alles moet gemeten worden. Hoeveel eerste gesprekken, hoeveel tweede. En wat is de uiteindelijke conversie van kandidaat naar collega. Het onderdeel Autohero kreeg vier vaste recruiters en twee interimmers. Met dat team hebben we tussen november en februari zo’n 60 nieuwe medewerkers aangenomen. Ik was verantwoordelijk voor de profielen customer service, product marketing, management en recruitment/HR.”

Een nieuw concept in de autowereld brengt voor recruitment ook nieuwe kansen met zich mee: “behalve op arbeidsvoorwaarden kon ik kandidaten ook overtuigen met het unieke en vernieuwende karakter in de branche. Op die manier heb ik 20 mensen kunnen aannemen.”

Een organisatie helpen aan nieuwe mensen. Dat klinkt als recruitment. Maar wat neem je er als Interim Recruiter zelf van mee? “Ik heb vooral ervaring in sectoren waar alles wat rustiger gaat: overheid en zorg. Aangezien recruitment steeds meer gaat om data, dashboarding en optimalisatie heb ik veel opgestoken van mijn project bij Auto1. Alles bijhouden, rapporteren, analyseren. Maar ik kijk vooral terug op een superconcreet project: knallen om resultaat neer te zetten. En nu door naar de volgende uitdaging!”.

Dick is Interim Recruitment Professional bij YOBZ. Studeerde HRM en kwam met ruime ervaring in het recruitmentvak als collega bij ons terecht. Na zijn opdracht bij Auto1 is hij weer terug in de publieke sector, als interim Adviseur werving en selectie bij de Inspectie SZW.

Benieuwd naar wat YOBZ voor jouw organisatie kan betekenen?

Of heb je een andere hulpvraag op het gebied van recruitment? Neem dan vrijblijvend contact op om de kansen te bespreken. 

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Plan een kennismaking in